Logo: Friskpak, link til forsidenLogo: Friskpak, link til forsiden
Friskpak
  Udskriv Udskriv  Log ind Log ind  Søg Søg
Du er her: Friskpak > Innovationskonsortiet

Innovationskonsortiet

 F&I logoInnovationskonsortiet er finansieret af Forskning- og Innovationsstyrelsen.

Formålet med ”Innovationskonsortiet for Produkttilpasset pakning af frisk frugt og grønt” er at:

 

Udvikle nye metoder og systemer indenfor pakning af frisk frugt og grønt, som giver branchen mulighed for at udvikle
forarbejdede fødevareprodukter med stor værditilvækst, høj spisekvalitet og lavt spild i distributionskæden.

Den hastige udvikling indenfor frugt- og grøntbranchen med krav til convenience og lange holdbarheder gør det særdeles nødvendigt for de danske producenter hurtigt at udvikle og implementere nye praktiske pakketeknologier, som bygger på et videnskabeligt grundlag. Der skal således ikke alene udvikles nye avancerede pakkemetoder, men disse skal også omsættes til nogle ”jordnære” pakkeprincipper, som umiddelbart kan anvendes af branchens personale.

Dette skal ske i et tæt samarbejde mellem et antal videnskabelige projekter og udviklingsprojekter i de deltagende virksomheder. De bedste af konsortiets resultater og metoder skal formidles til resten af den danske frugt- og grøntsagsbranche med tilhørende følgeindustrier. 
Konsortiet begyndte i 2008 og slutter i 2012.

For yderligere information kontakt:

Teknologisk Institut, Emballage og Transport

Helle Allermann
Telefon: 7220 3163
e-mail: heal@teknologisk.dk

eller

Søren Rahbek Østergaard
Telefon: 7220 3180
e-mail: sos@teknologisk.dk

 

 Se også...