Logo: Friskpak, link til forsidenLogo: Friskpak, link til forsiden
Friskpak
  Udskriv Udskriv  Log ind Log ind  Søg Søg
Du er her: Friskpak > Presse og formidling

Presse og formidling

Omtale i forbindelse med innovationskonsortiet:

Frugt- og Grøntudredning, DJF November 2010
Merete Edelenbos, Ulla Kidmose og Marianne Berthelsen
Udredning af hvordan kvalitet og holdbarhed af frisk frugt og grønt påvirkes af alder og anvendte metoder efter høst
Fødevarestyrelsen har bestilt en grundig, faglig udredning, der skal beskrive kompleksiteten mellem kvalitet og holdbarhed af frisk frugt og grønt, samt hvilken effekt alder og anvendte metoder efter høst har for holdbarhed og kvalitet.
DownloadFrugt- og Grøntudredning, DJF nov 2010 (2,1 MB)

Levnedsmiddelbladet, januar 2011
Hanne Kastberg
Emballagen sikrer holdbarhed og kvalitet
Emballage kan, sammen med en korrekt opbevaringstemperatur, forsinke modning og ældning af frugt og grønt. Derved er det muligt at sælge produkter med en højere kvalitet og længere holdbarhed
DownloadLevnedsmiddelbladet (991 KB)

FoodCulture nyhedsbrev, december 2010
Miriam Lykke Schultz
Man kan ikke stole på datomærkning
En mærkning med en holdbarhedsdato er ingen garanti for friske produkter. Det afgørende for produkternes holdbarhed og kvalitet er, hvordan produkterne er blevet opbevaret undervejs i forsyningskæden.
 DownloadFood Culture (1,5 MB)
 

Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultets hjemmeside / Nyhed, november 2010
Merete Edelenbos
Ingen nemme løsninger for opbevaring af frisk frugt og grønt
Holdbarhed af frugt og grønt afhænger ikke bare af produktets alder, men også af dets opbevaringsforhold.
Broccoli har en holdbarhed på 20 dage ved 5 grader. Ved 20 grader er holdbarheden to dage. En mærkning med en holdbarhedsdato er derfor ingen garanti for friske produkter. Det afgørende for produkternes holdbarhed og kvalitet er i høj grad, hvordan produkterne er blevet opbevaret undervejs i forsyningskæden.
DownloadNyhed DJF nov 2010 (87 KB) 

FOOD Denmark PhD Congress, november 2010
Mette Marie Løkke
Effect of package film and storage temperature on the quality of wild rocket (rucola)
Prisvindende poster: "Most Scientifically Advanced Poster"
DownloadPoster MM Løkke nov 2010 (1,3 MB)
DownloadAbstract for Poster MM Løkke nov 2010 (249 KB)

Jyllandsposten, November 2010
Tea Krogh Sørensen
Varme tager livet af frugt og grønt
Madspild: I mange butikker er frisk frugt og grønt ikke på køl. Det kan f.eks. gå hårdt ud over broccolis holdbarhed, påpeger forskere.
DownloadJP nov 2010 (535 KB)

IAPRI, Oktober 2010
Marianne Jakobsen
Packaging of fresh fruit and vegetables
The complex task of transferring theory into practice
DownloadIAPRI 2010 (173 KB)
 

Frugt & Grønt, Oktober 2010
Merete Edelenbos og Marianne Jakobsen
Convenience- og snackprodukter stiller krav til emballage
Forskere har vurderet kvaliteten af nogle nye convenience- og snackprodukter på udløbsdatoen. Resultatet var ikke opløftende...
DownloadFrugt & Grønt Okt 2010 (756 KB) 
 

Medlemsinformation - udgives af Emballage og Transport, Oktober 2010
Hanne Kastberg
Vi har taget temperaturen på otte supermarkeder
Ved valg og design af produkttilpasset emballage er det afgørende at tage højde for opbevarings-temperaturen. I løbet af sommerens varmeste uger blev der derfor målt temperaturer i salgsområder med frugt og grønt i forskellige supermarkeder.
DownloadMedlemsinfo 5/2010 (157 KB)

Dansk Handelsblad, Juli 2010
Irmelin Mei Viegas
Spiseklar frugt og gørnt stiller store krav til emballage og håndtering
Samspillet mellem produkt, emballage og køl er komplekst, og spiller det ikke rigtigt sammen, risikerer butikken at sælge salat, som ser fint ud, men som lugter surt, når posen åbnes.
DownloadDansk Handelsblad juli 2010 (1,1 MB)

Frugt & Grønt, Juni 2010
Helene F. Seefeldt, Mette Marie Løkke og Merete Edelenbos
Indledende undersøgelser om holdbarhed af broccoli
Hvor hurtigt bliver broccoli gul? Det er et vigtigt spørgsmål at få belyst for både producent og detailhandel, og som innovationskonsortiet ’Produkttilpasset pakning af frisk frugt og grønt’ søger at give et svar på. De første resultater foreligger nu.
DownloadSeefeldt et al 2010 (99 KB)

DR P4 Morgenradio, Januar 2010
Mange grøntsager lugter råddent
Download DR P4 Fyn 13. januar 2010 Morgenradio (611 KB)

Frugt & Grønt, Januar 2010
Annemarie Bisgaard
Frugt og grønt kvæles i forkert emballage
Vasket og snittet frugt og grønt skal være af topkvalitet. Ellers vil forbrugerne ikke købe det. Men det kræver specifik viden om produktet og emballagen for at undgå kvælning. Et nyt projekt sætter fokus på pakkemetoder og omsætter den nye viden til praksis.
DownloadFrugt & Grønt jan 2010 (693 KB)

Plus Process, Oktober 2009
Marianne Jakobsen
Produkttilpasset emballering af frugt og grønt
Teknologisk Institut, Emballage og Transport og Vegetabiliegruppen ved Institut for Fødevarekvalitet, Århus Universitet i Årslev, gennemfører sammen et fireårigt projekt om "Produkttilpasset pakning af frisk frugt og grønt".
 DownloadPlus Process 2009 nr. 9 Oktober (586 KB)

Januar 2009
Søren R Østergaard
Emballagen skal passe til produktet
GartneriRådgivningen er de næste fire år med i et stort projekt med udvikling af ny pakketeknologi,der skal sikre kvaliteten af frisk frugt og grønt.
 DownloadEmballagen skal passe til produktet januar 2009 (533 KB)

V.G.N., August 2008
Andersen
Salaten dør... hvis lufthullene er for små
Mindre enn en millimeter forskjell på hullet kan avgjøre om den oppkuttede salaten kveles, blir sur og uspiselig.
DownloadVG Norge Aug 2008 (1008 KB)

Ingeniøren, Februar 2007
Merete Edelenbos og Hanne Pedersen
Pakning af snittede grøntsager er en balancegang
Med den rette emballage og korrekt opbevaring under distribution, er det muligt at levere vaskede og snittede grøntsager i topkvalitet til forbrugerne
DownloadIngeniøren feb 2007 (245 KB)

For yderligere information kontakt:
Teknologisk Institut, Emballage og Transport
Telefon: 7220 2820
e-mail:hnk@teknologisk.dk

 Se også...