Logo: Friskpak, link til forsidenLogo: Friskpak, link til forsiden
Friskpak
  Udskriv Udskriv  Log ind Log ind  Søg Søg
Du er her: Friskpak > Produkttilpasset pakning

Produkttilpasset pakning



Workshop 11. november 2010
Der afholdes workshop i Taastrup d.11.nov. under temaet: Valg af pakkematerialer og gaspakning
 

Pakning af frisk frugt og grønt, foto: Årslev
Nyhedsbrev
Seneste nyhedsbrev
 

Illustration af respiration. Æblet forbruger/optager ilt og udskiller kuldioxid
Modning og respiration
Frugt og grønt er levende produkter, der gennemgår en modning og til sidst en ældning, hvor plantevævet nedbrydes. Kendskab til disse processer er nødvendig for optimering og valg af emballage. En vigtig proces er produktets respiration. Derudover fremskynder ethylen modningsprocessen i frugt og grønt.
 

Opbevaringsforhold
Opbevaring
Holdbarheden og kvaliteten af frugt og grønt kan øges markant ved den rette opbevaring. Det er primært temperaturen, luftfugtigheden og den omgivende koncentrationen af ilt, kuldioxid og ethylen, der har betydning for holdbarheden.
 

Blandet frugt og grønt
Valg og optimering af emballage
Emballagevalg og -design. En emballage kan hjælpe til at sikre, en balance mellem et produkts respiration og koncentrationen af ilt og kuldioxid og dermed øge et produkts kvalitet og forlænge holdbarheden.

 Se også...