Logo: Friskpak, link til forsidenLogo: Friskpak, link til forsiden
Friskpak
  Udskriv Udskriv  Log ind Log ind  Søg Søg
Du er her: Friskpak > Valg og optimering af emballag

Valg og optimering af emballage

Emballage til frugt og grønt kan inddeles i 3 typer:

  1. Tillukket emballage uden huller
    Mange tror, at denne emballagetype er helt tæt, men luftarter kan bevæge sig langsomt gennem filmen ved en opløsningsproces. Denne transmission/diffusion er så langsom, at emballagen vil være alt for tæt for hurtigt respirerende produkter, men kan være en god løsning for de langsomt respirerende produkter, hvis filmen altså er tynd.
  2. Makro-perforeret emballage
    Ved makroperforering er åbningerne så store, at luft kan trænge ubesværet ind og ud af emballagen, og derfor er luften inden i emballagen altid som atmosfæren.
  3. Mikro-perforerede emballage
    Ved mikroperforering har emballagen huller med en diameter på 10-200 µm. Hullerne er så små at man ofte ikke umiddelbart kan se dem.